CREIGHTON Módszer

CREIGHTON Módszer

_

Forradalmian újnak számít a CREIGHTON MODEL FertilityCareTM Módszer (CrMS) még hazánkban, ám a szemléletváltás ígéretét hordozza magában az egészségtudatosság terén, hiszen a nő természetes ciklusával együttműködve ismeri meg saját testét, annak jeleit.

Sokoldalúságának és eredményességének köszönhetően napjainkban már több mint 350 FertilityCare Központban oktatják a világ tucatnyi országában – Ázsiától Gibraltáron át Ausztráliáig – ezt az egyedülálló Módszert. Akár Japánban, akár Amerikában, akár Magyarországon használjuk, a Creighton Módszer „nyelve”, sajátossága ugyanaz. Az egységesített oktatás előnye, hogy minden országban ugyanazon elv és tanmenet alapján zajlik, ezért megbízhatóvá, hatékonnyá, és területileg függetlenné teszi az oktatók munkáját.

CREIGHTON MODEL FertilityCareTM Módszer az emberi termékenység és női egészség szempontjából kiemelkedően fontos biológiai jelek megfigyelésén alapuló természetes családtervező módszer, amely hatékonyan segíti a párokat a várandósság elérésében vagy elkerülésében, továbbá pontos információt nyújt a nők nőgyógyászati egészségére vonatkozóan.

Ezen biológiai jelek alapján megállapítható, mikor vagyunk termékenyek vagy terméketlenek. Ugyanakkor, az esetleges nőgyógyászati rendellenességekre szintén ezek a jelek hívhatják fel figyelmünket.

Ezáltal válik lehetővé fogamzóképességünk, valamint nőgyógyászati egészségünk megfigyelése és megőrzése.

Creighton Módszer központi eleme egy informatív táblázat, amit a nőnek/párnak kell nap mint nap kitölteni a saját testének változásait figyelve. Eközben a nő közelebb kerül a saját testéhez is: megtanulja elfogadni annak jelzéseit, sokkal tudatosabban szemléli ciklusát, a szervezetében zajló eseményeket, ami által a lelki gátló tényezők is oldódhatnak, továbbá az esetleges eltérésekre is sokkal gyorsabban tud reagálni, ami bizonyos esetekben akár életmentő is lehet.

Creighton táblázatvezetés az egyetlen módszer, amely segítségével a NaProTechnológiát® alkalmazó orvos meg tudja határozni a reproduktív rendszer rendellenességeinek, eltéréseinek okát, majd a diagnosztizálás után a gyógyítás, kezelés módját is.